Ateneu Fundació Iluro – Concurs Internacional de Fotografia Puig i Cadafalch 2017

Ateneu Fundació Iluro – Concurs Internacional de Fotografia Puig i Cadafalch 2017

de l’1 al 30 de novembre
Inauguració: divendres, 3 de novembre a les 19.30 h

Fotografies de la inauguració
Vídeo de la inauguració

Aquest any 2017 es commemora el 150 aniversari del naixement de Josep Puig i  Cadafalch el mataroní més important, amb tota probabilitat, de la història de la ciutat.

Puig fou un home enormement polifacètic, amb la particularitat que assolí l’excel·lència en tots els camps que va conreà..

La seva tasca política –es tracta del segon home que més temps ha presidit el govern de Catalunya des de 1914 fins avui– fou excepcional al davant de la Mancomunitat de Catalunya.

Les seves investigacions, activitat internacional i publicacions en el món de la història de l’art i de l’arquitectura el convertiren en l’intel·lectual del seu temps més conegut al món.

Com a arquitecte –la part més coneguda popularment del seu llegat- té l’honor d’haver fet « podi » amb Gaudí i amb Domènech i Muntaner. Una dotzena dels seus edificis són ara monuments nacionals i dues dotzenes més són monuments locals.

L’exposició que presentem ara pretén renovar la mirada sobre aquest darrer aspecte, la seva arquitectura. Tots els edificis fotografiats són al carrer i més o menys propers, coneguts de tothom des de fa molt temps.

Però la fotografia és l’art de mirar i amb les seves infinites interpretacions dóna testimoni d’aquesta magnífica simfonia –per sort sempre inacabada– que és l’obra de Puig i Cadafalch.

Dels 1222 originals presentats al Concurs, el Jurat n’ha seleccionat 120 per a l’exposició. Com totes, aquesta selecció podia haver estat més amplia i també diferent.

En tot cas, cal felicitar els premiats i els seleccionats que aquí es mostren i tots aquells que varen participar que, amb la seva creativitat, han construït un caleidoscopi sensacional d’una obra meravellosa.

Organitza: Associació Amics Josep Puig i Cadafalch i Foto-Cine Mataró UEC

Centre: Ateneu
Dia/es: 01/11/2017 - 30/11/2017